-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:5472 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

فلسفه بلاها و گرفتاري ها چيست
بر اساس آيات و روايات، حيات و زندگي در نظام خلقت طوري تنظيم شده كه با بلا و مشكلات همراه است. از جمله آيه سوره بلد كه ميفرمايد: و لقد خلقنا الانسان في كبد منتهي گاهي بلا و گرفتاري از روي اختيار است. مثل اين كه كاري را از روي جهل، عدم تدبير و يا از روي لجاجت انجام دهيم؛ ولي گاهي گرفتاريها غير اختياري است مثل حوادثي كه ناگهاني اتفاق ميافتد. در اين صورت است كه انسان مورد آزمايش قرار ميگيرد. امام باقر(ع) فرمود: هرگاه خداي متعال بنده را دوست دارد او را به بلاغوطه ور ميسازد و باران بلا را بر سر او ميريزد و چون به درگاه خدا دعا كند، خداوند ميفرمايد: لبيك بنده من اگر خواسته ترا به زودي دهم ميتوانم و اگر برايت ذخيره كنم بهتر است و نيز امام باقر در حديث ديگر فرمود: مؤمن در دنيا به اندازه دينش مبتلا شود و نيز فرمود: مؤمن مانند كفه ترازو است كه هر چه بر ايمانش بيفزايد بر بلايش افزوده شود و نيز فرمود: بر مؤمن چهل شب نگذرد جز آنكه بلايي برايش ايجاد شود كه غمگينش سازد تا موجب تذكرش شود.
همه اينها براي امتحان است كه مؤمن خوب، سردي و گرمي روزگار را بچشد و صبر و مقاومت در برابر اين گونه حوادث موجب اجر و پاداش بزرگ است. بنابر اين قسم دوم از گرفتاري و بلا براي امتحان و آزمايش دين است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.